2012. július 2., hétfő

Szegény hírek - A kilakoltatás kapcsán László Tamás XV.kerületi polgármester sajtóközleményben hazudozik


László Tamás fideszes polgármester és Vizér Klára alpolgármester által vezetett XV.kerületi Önkormányzat újabb embertelenségek és hazudozások sorozatát követte el folytatólagosan az itt élő választóképes lakosság megtévesztésére és tipikus gyűlöletmanipulációt hajtott végre a mai napon kiadott sajtóközleményében:


2012. július 2. [hétfő] Önkormányzati Sajtóközlemény
A XV. kerületi Pázmány Péter utca 108. szám alatt lévő társasház földszint 10. szám alatti 1 szobás, 31m2 alapterületű önkormányzati tulajdonú lakás bérlőjének, Nagy Lajosnénak a kilakoltatása nem ok nélkül került lefolytatásra a mai napon. . A hölgy bérleti szerződése, tekintettel a lakásba befogadásra került családtagok deviáns életvitelére vonatkozó lakossági bejelentésekre és megkeresésekre, nem került meghosszabbításra. A hölgy a széleskörű szakmai egyeztetések által felajánlására került segítségnyújtást nem kívánta igénybe venni. A hölgy 4 gyermekkel rendelkezik, de rendezett körülmények között saját ingatlannal rendelkező családtagjai nem kívánják őt és gyámsága alatt álló unokáját befogadni. A hölgy gondozására és elhelyezésére jogszabályok által is elsődlegesen megjelölt családra sajnos a helyzet megoldásában nem lehetett számítani, így az Önkormányzat munkatársai kerestek megfelelő elhelyezést. Ez a XIV. kerületben lévő a mozgáskorlátozott Nagy Lajosné igényeit figyelembe vevő akadálymentesített családok átmeneti otthona, ahová felvétele megkezdődött. A bekerülésig, a várakozás idejére felajánlott XV. kerületben lévő alapellátó intézményt és unokája számára a IV. kerületi gyermekek átmeneti otthonát a hölgy nem fogadta el, albérletet nem keresett. A környezetben élők nyugalmának biztosítása, a kiskorú nevelésére alkalmatlan mikrokörnyezet megváltoztatása, valamint a jogbiztonság érvényre juttatása érdekében kívánja az Önkormányzat a fennálló tarthatatlan állapotok megszüntetését.

László Tamás polgármester "úr"korán reggel már hazudozni kezdett. Talán úgy feküdt le még tegnap, bizonytalanul, gyöngyödző homlokkal, hogy mit is hazudjon másnap. És amikor eljött a másnap, a
kilakoltatás napja azt hazudta a XV. kerületi fideszes polgármester a szemébe az otthonvédőknek,
"hogy nem lesz kilakoltatás". Mivel az amputált lábú, tolószékhez kötött 68 éves nagymama szomszédai
is kiálltak mellette,  és szolidárisak voltak a kilakoltatáskor, így a deviáns életformára vonatkozó
részeket a sajtóközleményben is minden lelkiismeretfurdalás nélkül színtiszta és közönséges alávaló és
aljas indokból elkövetett megtévesztésnek és hazugságnak minősíthetjük. A 68 éves kilakoltatott nő 15 éves unokája ellen elfogató parancsot adtak ki. Vizér Klára alpolgármester és László Tamás polgármester áldásos XV.kerületi tevékenységéhez tartozik a tavaly júniusi öngyilkosságba torkollott kilakoltatási botrány. Az önkormányzat a 83 éves Marika nénit hosszan kínozta
és kíméletlenül, hónapokon keresztül fenyegette a kilakoltatással. Miután Marika néni lelkileg összeroppant, nem látott más megoldást arra, hogy szégyenbe hozza az önkormányzatot, mintsem azt,
hogy hősies elszántsággal magára gyújtotta Zsókavár utcai lakását és kivetette magát a 
6.emeleti ablakból.

  fotó forrása : Kiugrott égő lakásából a kilakoltatása miatt a 83 éves Marika néni

 A Koppány csoport néhány vezetője, a Hírháttér és e blog írója is elindult, hogy a polgármestert megkérdezze arról, számon kérje, hogy mi értelme volt annak, hogy a szemébe hazudozott az otthonvédőknek, hogy nem lesz kilakoltatás. A polgármester László Tamás nem csak az otthonvédőknek hazudozott, de a sajtóközlemény is nem más mint a kilakoltatott hibáztatására irányuló manipulatív hazugságáradat. 2011-ban Marika néni halála kapcsán is mély sajnálkozásukat fejezték ki és Vizér Klára a polgármester helyett arról nyilatkozott, hogy ők felajánlottak egy pestújhelyi lakást Marika néninek. De azt úgy látszik nem fogadta el, tehát ők nem tehetnek róla, hogy kiugrott a 6.emeletről. László Tamás és Vizér Klára további ámokfutását kerületünkben 2011-ben a Páskom-ligeti hajléktalan kunyhók felszámolásával folytatta. A csepeli hajléktalanok ellen indított casus belli után Újpalota lett a célpont. László Tamás itt is hazudott, miközben a Pestújhelyi úton a volt szovjet laktanya lakótelepi jellegű lakásait hagyják leamortizálódni  - 22 éve 1 forintot nem fordítottak a területre, mégis azt állították, hogy a kiserdőből kitelepítésre szánt hajléktalanok megtalálják az erdőn kívül is a számításaikat. Hogyan, ha már egy piti lakótelep rehabilitációt sem tudtok kipasszírozni a költségvetésből . Pedig mindössze annyi történt, hogy személyre szóló ultimátumot kapott minden hajléktalan, hogy egy bizonyos határidőn belül hagyja el a területet. A hajléktalanok egy része az ultimátum lejárta után a lakótelep szélén vergődtek, elveszítették utolsó, 20 éve otthont adó, jó levegőjű otthonaikat.
A Koppány csoport, a Hírháttér és e sorok írója is megegyezett abban, hogy Marika néniek emléktáblára fog gyűjteni, hogy mementóként erről az Orbáni és rendszerváltásnak nevezett 22 éve tartó tajgetosz demokráciáról és vészkorszakról, a rendszerváltás áldozatairól, halálba küldött kilakoltatottjairól  is méltóképpen megemlékezhessünk. A blog a tragikus kilakoltatásokat és az embertelen intézkedéseket, a rendőri fellépést látva és a polgármester gerinctelen hazugságait, sajtóközlemény kiigazítására lemondásra és bocsánatkérésre szólítja fel a XV.kerületi önkormányzat képviselői testületét. 
Ismerős tendencia az, hogy magát az áldozatot próbálják meg befeketíteni. Így volt ez, amikor Filotás István a Szabadság hídról égő eleven fáklyaként vetette magát alá a mélybe. Azonnal megállapították róla, hogy skizofréniában szenvedett. Ez a tendencia nagyban hasonlít arra is, hogy egy szegény hibáztató magatartás kezd kialakulni, mivel a 22 év kapitalizmus az emberek egészséges lelkületét is megfertőzte a maga mételyeivel.


Kapcsolódó oldalak:
Vizovicki Lászlóról - Molnár F. Árpád a Pázmány P. utcai kilakoltatás közben YouTube user: Ocean989
Unokáját egyedül nevelő amputált lábú nő kilakoltatása YouTube  user: 66masodperc
Menthetetlen a Kiserdő? "Szólj ügyészedre ki ne tépje tollamat" tartarossz.blog
Kiűzik őket innen is - Hajléktalanok az újpalotai Kiserdőben tartarossz.blog
Mi lett a kiserdei hajléktalanokkal?Helyi Téma
Amputált lábú nagymamát lakoltatott ki Pintér rendőrsége, az otthonát védőket előállították kuruc.info
Kilakoltatták a mindkét lábára amputált 68 éves asszonyt a XV.kerületben Magyar Szociális Fórum
Otthonvédő bilincsben ! - Kilakoltatták a 100%-os rokkant-nyugdíjast  jövőnk.info
Nincs irgalom - Helyszíni tudósítás Red-HELP*


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése