2011. augusztus 21., vasárnap

Menthetetlen a Kiserdő? - "szólj ügyészedre, ki ne tépje a tollamat"

"Menthetetlen a kiserdő?

HozzászólásSzerző: laci » 2009 júl. 20 08:45

Idönként elszoktam kerékpározni a kiserdőbe mint gyermekkorom kedvenc barangoló és kirándulóhelyére. itt mindig jó levegő, csend , a természet érintetlensége fogadott. a közelsége miatt is a kerület tüdejének számított és sok lakos kedvenc kirándulóhelye volt. Igen szerintem csak volt , mert amit tegnap tapasztaltam az megdöbbentő és nagyon elszomorított. Kezdődött a pólus megépítésével, utána az Ázsia center és most a gyanús erdő leégéssel , illetve ennek a résznek a teljes kiírtásával és ha jól értesültem közmű és autópálya építésével. Tehát ezzel megis lett pecsételve ennek a kis életet és sok örömöt okozó kis területnek a sorsa . Ezután már nem friss levegőt, hanem zaj és benzingőzt lehet majd szívni!Egyszerűen nemtudom megérteni miért kell minden zöld felületet, beépíteni ,kirtani! Bele se merek gondolni mikor pár év múlva ,lakoparkok , irodaházak fognak itt is díszelegni és gyerekeinknek már csak azt mondhatjuk hogy valamikor itt volt egy kiserdő ahol olyan jókat tudtunk csavarogni."

"Szólj ügyészedre, ki ne tépje a tollamat"

A XV.kerületi önkormányzat elleni feljelentés bejelentésében leírt tények teljesen összevágnak a fenti véleménnyel a Kiserdőben történt erdőírtásokkal kapcsolatosan. A hozzászólás érdekes módon nem tér ki a hajléktalanokra (mint problémára), sokkal inkább a szándékos gyújtogatásra (M0-ás megépítése előtt), és sokkal inkább az erdőt ért pusztítások összefüggéseiről szól. Ez azt jelenti: hogy már akkor nem voltak szem előtt a hajléktalan kolóniák és nem is termeltek látványosan annyi szemetet, most egyébként az agyhalottaknak a televízió egy rendkívül szemetes területet mutat be kiserdő gyanánt, tegyük hozzá az önkormányzat sintérei (politikus, családsegítő, gyepmester, rendőr, = a társadalom krémje) után, tehát a tajgetosz utáni állapotokról van szó. Természetes, hogy ennyi szemét marad egy területen, ha valakinek az otthonára váratlanul és erőszakkal törnek rá. Jellemző, hogy a hajléktalanok ultimátumot kaptak kézhez, az Indiánügyi Minisztériumtól és kézbesítette a posta számukra, hogy takarodjanak el a területről és keressék fel a családsegítőt. Nem a családsegítő ment oda személyesen segíteni, a családsegítő csak elküldött egy hivatalos papírt. Egyébként, hogy mennyire támogatják a hajléktalanokat egy példa: a kerületben lévő albérlők házát sem engedte át a fideszes önkormányzat a hajléktalan ellátásra, a sorozatos kérésekre sem, akkor miként gondoljuk, hogy ezek az emberek
a Kiserdői tartózkodásuk, életterükhöz hasonlóan jó körülmények közé fognak kerülni
esetleg vidéki tanyákra. Ne higgyünk a hatalom propagandájának, nem történik ilyesmi, a hajléktalan tajgetosz elérte az eddig érintetlen területeket is, ez történt. Ezért volt ez a nagy felháborodás a blog részéről, de aki olvas a kommentekben az tudja azt is, hogy a blogot tulajdonképpen burkolt fenyegetés is érte, ez persze eredmény, hiszen pont ez volt a cél, szálkának lenni a hatalom szemében, vagy ahogyan Moldova György indított útjára egy munkáspárti politikust: LEGYEN KAVICS A BURZSOÁZIA CIPŐJÉBEN :-)
A hírek arról szóltak, hogy sokan elmenekültek, más részük pedig ellenséges volt. Én is ellenséges lennék, ha a húsz éve menedéket nyújtó erdőbe, amely az otthonom idegenek érkeznek, és arról pofáznak és demonstrálják is rendőri vállapokkal, sintérekkel ("cicáznak a csendőrtollak"), hogy rezervátumba akarnak szállítani erőszakkal, mert ők tudják mi a jó nekem.
Nem csak én látom így a kerületben a Kiserdővel kapcsolatos történéseket. Az önkormányzat és a hatóság közreműködésével a Pólus Western Falu megépítéséhez innen vitték (lopták) el a fát, mert a Western Falunak politikai üzenete volt, ha nincs már szovjet laktanya, legyen helyette Western Falu, mit számít az erdő, ha sürgősen valami amerikásat kell létrehozni. Ez a hatóságokat nem is zavarta, de az, ha a hajléktalan az erdőgazdasággal egyeztetve, a kidőlt fákkal fűthetett, az már kicseszett módon zavarta a hatóságot, ugyanis a cél egyértelmű, a minőségi túlélés feltételei voltak adottak az itt élő embereknek, kolóniáknak.
Ezt pedig meg kell szüntetni, államilag, mert a kapitalizmus a gyilkos eszme ölni akar és fog is természetéből fakadóan (mert tudja, hogy kevés az ideje) és ahogyan írtam már, nem teszi mindezt olyan látványosan, a kapitalizmus angol úriember módjára öl, illemtudóan, öltönyben, törvényekkel.....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése